SPELREGELS DAMMEN PDF

The Goal of Chess. The goal of chess is to checkmate the other king, then you have won the game. Check is when the king is in danger. Checkmate happens. Dammen – KNDB webshop. > Koopgids dammen ยท > Spelregels. Tonen als Foto- tabel Lijst. Producten van Sorteer op. Positie, Product Naam, Prijs. Dammen, ook wel bekend als ‘checkers’ of ‘draughts’ in veel landen, is een van Dammen heeft simplistische regels die iedereen snel kan begrijpen en leren.

Author: Yozshugal Kazrajar
Country: Brazil
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 8 May 2014
Pages: 460
PDF File Size: 1.23 Mb
ePub File Size: 16.14 Mb
ISBN: 750-9-45055-876-9
Downloads: 39719
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akijin

Hoewel er een aantal spe,regels zijn, is de meest gespeelde versie is Anglo-Amerikaanse versie de standaard. We moeten een aantal plannen uitgewerken in het spel.

Lasker ontwikkelde het spel in als variant op het Engelse damspel en het Russische damspel Bashni. Online dammen geven de spelers ook de mogelijkheid om te oefenen tegen een computer of tegen menselijke tegenstanders van alle niveau’s.

Fries dammen is een variant van het damspel die vooral in Friesland wordt gespeeld. Dammen kan gespeeld worden voor de lol of als een ernstige gebeurtenis zoals bij toernooien. In tegenstelling tot bij dammen worden de geslagen stenen van de tegenstander niet van het bord verwijderd, maar tot “slaaf” gemaakt, wat inhoudt dat ze onder de eigen overspringende steen geplaatst worden.

De regels van het spel werden gepubliceerd in boeken rond door een Engelsman. We moeten proberen om elke beurt zo veel mogelijk in ons voordeel te krijgen. Stenen van de tegenstander kunnen en moeten geslagen worden als ze schuin voor de eigen steen staan en het veld erachter vrij is. Het doel van het spel is om alle schijven van de andere speler te vangen slaan of hen te blokkeren zodat ze niet kunnen bewegen. Het spel van dammen heeft wortels die ver teruggaan tot helemaal naar voor Christus in de Egyptische kunst en het bleef populair voor jaren en jaren.

Try This PDF:   HISTORIA DEFINITIVA DEL CLUB BILDERBERG PDF

Er is ook een nieuwe wedstrijdvariant van het Fries dammen: Als een toren op zijn beurt wordt oversprongen, wordt alleen zijn bovenste steen tot slaaf gemaakt. Deze variant kent dezelfde spelregels, echter de beginstand is met vijf schijven op de basislijn per speler.

Fries dammen

Overgenomen van ” https: Ook in dat spel wordt in acht richtingen geslagen. Zijn bedoeling was het in het Engelse dammen veel voorkomende ‘onbeslist’ te voorkomen en een gevarieerder spelverloop mogelijk te maken. De stukken bewegen enkel diagonaal en de stukken van de tegenstander worden gevangen door erover te springen.

Ook deze eenvoudige variant levert spelrsgels weinig remises op. Elke partij heeft 11 soortgelijke, gladde stenen wit of zwartdie aan het begin van het spel worden geplaatst op de eerste 3 rijen voor de speler.

Welkom op deze Dammen Fan site. De rijen hebben afwisselend spelergels en 3 velden. Een plagiaatversie van het spel werd in in de Verenigde Staten op de markt gebracht onder de naam Stax. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. We moeten in staat zijn om gebieden te controleren op het bord.

Dammen Spelregels

The site is also available in English Language. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. In Friesland werd in de 19e eeuw alleen Fries gedamd. Spellregels afwijkende slagregels, die ook horizontaal en verticaal slaan voorschrijven, maken de Friese variant voor de doorsnee dammer in het begin verwarrend en ook ingewikkeld.

Try This PDF:   IRFZ44 DATASHEET DOWNLOAD

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. De twee spelers zetten om beurten.

Dit kan ook gerealiseerd worden op een bord van 7×7 met een schaakbordachtig patroon, waarbij de hoekvelden en overige velden van dezelfde kleur gebruikt worden.

Ideal Premium Wood Cabinet Checkers. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 7 sep om Geschiedenis [ bewerken ] Deze damvariant was in de 18e eeuw al in Frankrijk bekend onder de naam Babylonisch damspel.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. De huidige Eammen naam voor Molkwerum is Molkwar.

Laska is een door de Duitse wereldkampioen schaken Emanuel Lasker uitgevonden bordspel voor twee spelers. Andere spelers zetten vallen op voor hun tegenstander op bepaalde locaties op het bord.

Er zijn vele manieren voor beginners om te leren en te oefenen. De bewegingen van de stenen is als bij dammen: De middelste rij is in eerste instantie vrij.

igGameCenter :: Spelregels

Spelregels [ bewerken ]. We moeten streven naar kleine doelstellingen die bijdragen tot de verwezenlijking van het hoofddoel. Door een geforceerde slaan kunnen we de tegenstander een zet dwingen hij niet wil doen. Als een steen de overkant van het bord bereikt, wordt hij tot officier gepromoveerd, gekenmerkt door de vervanging van de betreffende steen door een verschillend gekleurde steen.

Spdlregels damvariant was in de 18e eeuw al in Frankrijk bekend onder de naam Babylonisch damspel.